sâmbătă, 27 decembrie 2014

Ce este osteopatia

Osteopatia este o filozofie, o stiinta si o arta in slujba conservarii sanatatii.
Fondatorul osteopatiei este medicul Andrew Taylor Still (1828-1917).Osteopatia reprezinta o conceptie anatomo-fiziologica unitara (holistica) de functionare a organismului, bazata pe unitatea si dependenta reciproca dintre structura si functie, pe fortele interioare de recuperare ale organismului care, spijinite din exterior de un efort minim curativ, duc ulterior la o vindecare.


Osteopatia este o metoda moderna de diagnostic si tratament utilizata pentru depistarea tulburarilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor si tesuturilor, cu tehnici manuale blande si de mare rafinament. Medicul osteopat actioneaza manual asupra structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulatiilor, aparatului musculo-ligamentar si fascial, asupra organelor interne cu scopul de a indeparta disfunctiile identificate din respectivele structuri si a restabili mobilitatea lor.
Termenul osteopatie este compus din doua parti,prima parte “osteo”inseamna structura,baza si are o provenienta greaca,iar a doua parte“path”- din  engleza veche inseamna-drum,cale,directie.
Termenul se considera ca a fost propus de A.T.Still la sfarsitul secolului  19.
Osteopatia se ocupa de diagnosticul si tratamentul tulburarilor de mobilitate a tesuturilor,organelor si articulatiilor. Se considera ca orice tulburare a mobilitatii sub forma de hipo- ori hipermobilitate in aparatul locomotor, sistemul craniosacrat sau organele interne conduce la o disfunctie si in final la o boala (disfunctie somatica). In articulatii pot aparea blocaje, in fascii aderente sau cicatrice, iar pe suprafetele alunecoase a organelor interne, hiperemia.

Cauzele acestor limitari de miscare pot fi urmatorii factori:
- fizici (traumatismele, suprasolicitarile fizice),
- psihice (emotii inhibate )
- chimice (alimentare necorespunzatoare, efectele adverse ale medicamentelor, diverse intoxicatii).

Osteopatia priveste organismul ca un sistem intreg ori holistic, unde totul este interdependent.
Osteopatia indeparteaza nu numai manifestarile unei boli sau indispozitii, dar  descopera si inlatura eficient cauza acestei boli. Aceasta este posibil gratie cunoasterii profunde a anatomiei, fiziologiei, biomecanicii (mecanica vie) corpului omenesc. Intemeiatorul osteopatiei, doctorul A. T. Still, s-a bazat pe ce-a fost mai bun din medicina greaca si egipteana si a elaborat conceptul osteopatic “structura determina functia, iar functia influenteaza structura”.

Principiile de baza ale osteopatiei (A.T.Still ):
- viata este o miscare continua (un organ intern ori o articulatie care inceteaza sa se mai miste devine patologica);
- organismul uman reprezinta un intreg, in care toate organele si sistemele sunt interdependente;
- artera este suverana;
- homeostazia corporala;
- globalitatea, corpul este un intreg.

De adaugat ca:
• organismul uman are capacitatea naturala de autoasanare si autoreglare,A.T.Sill vorbind despre cauze mereu repeta”gasiti,corectati si lasati organismul in pace”.
• componenta mecanica este in aceeasi masura importanta pentru sanatate cât si pentru boala.

Medicina alopata la nivel de diagnostic, tratament si cercetare a ajuns departe. Studiile si cercetarea se fac la nivel celular. Regretabil, dar medicii supraspecializati si cu noile tehnologii medicale tot mai sofisticate s-au distantat mult de pacienti. Fragmentarea specialitatilor medicale (ORL, oftalmologie, neurologie etc.) a dus la faptul ca un pacient nu mai poate fi evaluat complex iar aparitia tehnologiilor medicale moderne il face pe medic de multe ori ostaticul rezultatelor acestor investigatii , subestimand valoarea examenului clinic largit. Aici se vede pregatirea medicului osteopat si a celui alopat. Medicul osteopat cauta cu rabdare lantul lezional, legatura dintre cauza si efect.

Deosebim trei ramuri ale osteopatiei:
- osteopatia structurala;
- osteopatia craniosacrata;
- osteopatia viscerala.

Sursa: http://www.osteopatie.ro/index.php?id=57&page=Ce+este+osteopatia

joi, 28 august 2014

Daily nutrition for your body


Health & Wellness



Muscle Twitching and Weakness


20 tips for chronic inflammation


How Destabilized Shoulder Blades cause Neck and Upper Back Pain


Because the Rhomboids, and Middle and Lower Trapezius muscles are stretched and weak, the work of anchoring the shoulder blades to the spinal column passes to the Levator Scapula and Upper Trapezius, both of which can't avoid their anatomical role of suspending the shoulder blades from the neck/cervical spine.

Massage Therapy Intake Form


Massage room Ramada Plaza Ankara (Turkey)


miercuri, 27 august 2014

Medicina cuantică

 

Fizica cuantica a demolat edificiul stralucitor al materiei, lustruit si intretinut secole de-a randul de catre stiinta traditionala. Noua stiinta ne face sa intram in plina realitate Science Fiction, deconditionandu-ne mintea si aratandu-ne o lume in care totul este vibratie. Aceasta se manifesta la toate nivelele de organizare a materiei, intr-o infinitate de feluri.

In baza teoriei cuantice, fizicienii au ajuns la concluzia ca in esenta totul este lumina, dar mai mult sau mai putin incatusata in energie gravitationala si incetinita astfel la frecvente foarte mici de materie densa.

Bioenergia - numita si forta vitala, chi/qi, prana - este forma prin care energia universala nemanifestata (sau lumina pura) circula si se manifesta prin noi. Ea reprezinta insasi viata si asigura capacitatea complexa a fiintelor vii de a se autoregenera si autodezvolta. Prin bionergie se realizeaza comunicarea informationala dintre sistemele anatomo-fiziologice ale fiintelor vii, aceasta forma de comunicare precedand si directionand activitatea bio-chimica a fiintei.

Este cunoscut faptul ca, in urma cu mii de ani, s-a descoperit ca in corpurile vii exista meridiane energetice sau izvoare si rauri de bioenergie si s-a resusit sa se explice cum blocajele pe aceste meridiane pot cauza boala (asa cum o piatra opreste sau stanjeneste cursul unui rau). Totodata s-a evidentiat faptul ca organismul gaseste rapid si in mod firesc calea spre vindecare daca blocajele sunt inlaturate.

Aprofundand aceste aspecte, fizicienii au constatat ca materia vibreaza cu o frecventa unica rezultata din incarcarea energetica la nivel sub-atomic. In consecinta toate celulele si tesuturile sanatoase, toxine, microbi, virusi ca si medicamente si remedii produc oscilatii electromagnetice proprii, asemenea unei semnaturi electronice. Biologia celulara evidentiaza faptul ca orice celula poseda un tip de receptori care detecteaza semnalele electromagnetice externe. Experimentele au aratat ca acesti receptori electromagnetici sunt cei care, in functie de calitatea informatiei receptate si de interpretarea data acesteia, determina comportamentul organismului la cele mai profunde nivele. Intr-un astfel de context, optimizarea functionarii meridianelor energetice atrage de la sine comportamentul corect si stabil al organismului vizavi de cele mai variate perturbari la care este supus. Aceasta simpla observatie la nivelul energiei cuantice poate explica succesul si calitatea anumitor remedii naturale.

Tratamentul bioenergetic modern se bazeaza pe aceste principii ale medicinei cuantice. Ele au fost denumite generic biorezonanta (rezonarea cu starea naturala de bine si de echilibru). Tratmentul bioenergetic pe principiul biorezonantei nu foloseste - dupa cum in mod eronat se afirma in anumite prezentari - o stimulare electrica, ci preia semnalele produse de organism prelucrandu-le, dupa care, prin normalizare, acestea sunt returnate organului vizat, producandu-se astfel efectul de reglare homeostazica.

Scopul tratamentului prin biorezonanta este deci acela de a restabili o circulatie optima energo-informationala la nivel de organe si sisteme. In rest natura, prin propriile mecanisme si legi, are grija ca vindecarea sa se produca. In acest proces va fi luat in considerare si aportul benefic al unor preparate homeopatice / nutritionale naturale. Considerate separat, acestea accentueaza, optimizeaza si stabilizeaza suportul de rezonanta, conducand invariabil catre noua stare de bine prin intensificarea capacitatii proprii de vindecare a organismului. Nu vom neglija in nici un caz factorul psihic, atat de puternic de altfel in plan cauzal. Sa nu uitam ca realitatea subtila a fiintelor vii implica organismul ca intreg, pe plan fizic, mental-energetic si spiritual.

Cercetari in Europa de Vest si SUA au aratat ca folosirea terapiilor energetice biorezonante impreuna cu utilizarea preparatelor naturale homeopate si o gandire pozitiva si flexibila conduc la obtinerea unor efecte benefice de multe ori spectaculoase intr-o multime de afectiuni dinre cele mai diverse: boli cardio-vasculare, bronho-pulmonare, boli cronice degenerative (cancere, osteoporoza, reumatisme articulare), tulburari endocrine, sindroame dureroase, probleme legate de rinichi si vezica urinara, boli dermatologice, alergii, afectarea sistemului imunitar (de la sensibilitati infectioase pana la SIDA), oboseala cronica, stres, insomnie, depresie, etc.